Over ons

Over EHS

De geschiedenis van EHS start met de ambitie van één man, Filip Vande Cappelle. Na z’n vele jaren ervaring in de transportsector betreffende verse producten, wilde hij doorgroeien in iets waar hij z’n jaren ervaring in de transport kon combineren met zijn jeugdliefde voor paarden. Zo werd in december 1991 European Horse Services opgericht. Hoewel zeer kleinschalig in het begin, is EHS tegenwoordig uitgegroeid tot een uiterst gespecialiseerd logistiek bedrijf met een deskundig team die na al die jaren nog steeds trouw is gebleven aan de waarden waarmee EHS gesticht is:

 

“Shipping is not only our business, it is our passion.”

Ontdek ons team

Accommodatie

European Horse Services (EHS) stelt alles in het werk om het transport voor uw paard in de beste omstandigheden te laten verlopen.  U kan bij ons terecht voor de volledige zending van uw paard, van stal tot stal, en inclusief alle vereisten betreft de wettelijke procedures voor import of export.

De veiligheid en het welzijn van uw paard is voor ons absolute top prioriteit.

Paarden kunnen bij ons isolatie of quarantaine doen in afwachting van het vertrek naar hun nieuwe bestemming.  We beschikken daarvoor over een modern complex met 106 boxen, inclusief trainingsmogelijkheden en volledig voorzien van camera's, dat goedgekeurd werd en onder toezicht staat van het FAVV.

106 stallen in 13 departementen

Solarium en wasplaatsen

Binnenbak

5 outdoor paddocks

6ha weiland

2 stapmolens

24/7 supervisie

In-house dierenarts en hoefsmid

Wegtransport

  • Speciaal voor paardenvrachtwagens ontwikkelde afscheidingen die aangepast kunnen worden aan het type paard
  • Veilige en gemakkelijk toegankelijke voor- en achter laadrampen met verlaagde instap
  • Satellietnavigatiesysteem
  • Boordcomputers voor efficiënte communicatie
  • Monitoring van de paarden met behulp van camera’s
  • Voorziening van vers water en hooi aan boord
  • Rubberen en verende vloeren
  • Temperatuur- en ventilatieregeling vanuit de cabine
  • Chauffeurs met jarenlange ervaring in de paardenwereld en transport

Luchttransport

Air Stalls

Bij ons is het welzijn van uw paard altijd prioritair. Zo werken we samen met de beste en meest betrouwbare airlines in de wereld zodat uw paard zo snel mogelijk van de ene stal naar de andere getransporteerd kan worden.

Heeft uw paard al ervaring met reizen en wilt u de meest voordelige oplossing, dan kan uw paard het best reizen in triple stall (= economyclass), waar uw paard met twee andere paarden in één air stall zal meereizen.

Wanneer uw paard echter zeer groot of breed is, of het is eerder een moeilijke reiziger, dan raden we aan om uw viervoeter in een 'double stall' (= businessclass) te laten reizen. In dit geval worden er twee paarden in één air stall geplaatst.

Tijdens de vlucht worden de paarden voortdurend in de gaten gehouden door de meereizende grooms. Zij zorgen er voor dat de edele passagiers voldoende water en hooi krijgen tijdens de vlucht.  En mocht er eventueel een probleem optreden, dan staan zij paraat en hebben ze de nodige ervaring om gepast in te grijpen.

Grooms

Onze grooms hebben jarenlange ervaring in het verzorgen en transporteren van paarden. Daarom sturen we met iedere zending van paarden een EHS-groom mee die tijdens de vlucht de gezondheid en welzijn van uw paard zal monitoren.

Charters

Bij EHS is het mogelijk om voor shows, events of het transporteren van grote aantallen paarden, charters in te zetten. EHS zal stap voor stap alles van transport tot vereiste documenten van de paarden, voor u tot stand brengen. Zo werken wij al jaren samen met eersteklas airlines om u de beste en goedkoopste oplossing aan te bieden. EHS organiseerde reeds het transport voor Longines Masters, World Cup Finals, World Equestrian Games, Spruce Meadows en heel wat andere evenementen. Ook diverse nationale paardensportfederaties deden reeds beroep op EHS.